Øjenvidne: Islamisk Stat henretter otte i Irak

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) henrettede over weekenden otte sunnimuslimske mænd i det nordlige Irak ifølge et øjenvidne.

Mændene var anklaget for at stå bag et plot mod ekstremisterne og blev henrettet i en irakisk landsby.

Fredag myrdede maskerede mænd en politibetjent på åben gade i byen al-Jumasah. Han blev beskyldt for at spionere på vegne af kurdiske og irakiske soldater.

Islamisk Stat samlede de lokale beboere sammen for at se henrettelserne.

- Medlemmerne fra Islamisk Stat sagde, at dette bliver skæbnen for alle dem, der er imod dem, sagde vidnet.

Lørdag morgen kørte 10 biler med medlemmer fra Islamisk Stat rundt i landsbyen med to maskerede informanter. De hjalp de militante med at udpege 10 mennesker, som de mistænkte for at stå bag et angreb på et IS-medlems hus.

Sammen aften blev tre løsladt, mens de syv andre blev henrettet. De var alle slægtninge til den dræbte politimand, der mistede livet dagen før.

Lørdag aften offentliggjorde den militante bevægelse en video, der angiveligt viser den britiske David Haines henrettelse.

Søndag bekræftede Storbritannien, at videoen ser ægte ud.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er forfærdet over, at Islamisk Stat angiveligt har halshugget den britiske statsborger David Haines.

- Dette er et foragteligt og rystende mord på en uskyldig nødhjælpsarbejder.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde frem til disse mordere og sikre, at de bliver stillet til ansvar, uanset hvor længe det vil tage, sagde Cameron i en udtalelse.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip