Øjenvidner: Yemenitter plyndrer præsidentens bolig

Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, har forladt sit hjem i byen Aden i det sydlige Yemen, hvor han har søgt tilflugt.

Få timer efter, at præsidenten havde forladt sin bolig, gik nogle af byens indbyggere i gang med at plyndre stedet, oplyser øjenvidner ifølge nyhedsbureauet Reuters.

USA's udenrigsministerium bekræfter at have været i kontakt med præsidenten, som er presset af den shiamuslimske Houthi-milits, der rykker frem mod Aden.

- Vi var i forbindelse med ham tidligere i dag. Han er ikke længere i sit hjem, siger Jen Psaki, talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium.

Hun tilføjer, at han forlod sit hjem frivilligt.

Landets udenrigsminister og kilder i præsidentpaladset sagde onsdag eftermiddag, at Hadi stadig befinder sig i Aden, men er flyttet til en anden præsidentbolig i den modsatte ende af byen.

Houthi-militsen indtog - med støtte fra allierede hærenheder - en flybase i det sydlige Yemen kun 60 kilometer fra Aden.

Efter at have indtaget den, rykkede militsen frem og befandt sig onsdag aften kun 20 kilometer fra Aden.

Tidligere på dagen sendte uidentificerede fly raketter mod den del af Aden, hvor præsidentens bolig ligger, oplyser indbyggere ifølge Reuters.

Houthi-militsen har i løbet af en række måneder tilkæmpet sig kontrollen over store dele af det nordlige Yemen og har overtaget hovedstaden Sanaa.

Præsident Hadi, der støttes af USA, satte de i husarrest, men det lykkedes ham at flygte til havnebyen Aden.

Urolighederne i Yemen har gjort landet til en vigtig front i det overvejende sunnimuslimske Saudi-Arabiens strid med det shiamuslimske Iran, som beskyldes af Saudi-Arabien for at opildne til sekterisk strid via sin støtte til Houthi-militsen.

USA sagde onsdag morgen, at Saudi-Arabien er i gang med at rykke tunge våben, herunder artilleri, til områder, der støder op til den yemenitiske grænse.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip