ØK henter tidligere Mærsk-mand som ny topchef

Skrevet af admin

|

02/12/2014

Dagens topnyheder

Østasiatisk Kompagni har ansat 43-årige Martin Thaysen som ny topchef for moderselskabet og virksomheden Santa Fe Group.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse tirsdag morgen.

Thaysen har en fortid i A.P. Møller-Mærsk, blandt andet hos logistikvirksomheden Damco, men har senest været Executive Vice President i Ceva Logistsics.

ØK forklarer, at ansættelsen er et vigtigt skridt i det glidende generationsskifte, som selskabet er i gang med. Martin Thaysen afløser den nuværende topchef, Niels Henrik Jensen, der for tiden er i vælten for sin rolle som bestyrelsesformand i det krakkede OW Bunker.

- Martin har den rigtige profil og personlighed til at løfte Santa Fe op på et endnu højere niveau, siger ØK's formand Henning Kruse Petersen ifølge Ritzau Finans.

- Han er både stærk operationelt og strategisk, og han har solide erfaringer som leder af logistik- og servicevirksomheder, der har mange lighedspunkter med Santa Fe. Martin er handlekraftig, god til at gå forrest og til at få medarbejderne med, og han har skabt markante resultater i sin karriere, lyder det fra formanden.

Allerede i august blev det annonceret, at ØK planlagde et generationsskifte, og udskiftningen i toppen omfatter også flytteselskabet Santa Fes nuværende administrerende direktør Lars Lykke Iversen.

Efter salget af fødevarevirksomheden er Santa Fe nemlig ØK's eneste forretningsområde, og derfor mener ØK, at det må være nok med en topchef for hele koncernen.

Både Niels Henrik Jensen og Lars Lykke Iversen fratræder senest 1. april, men allerede fra årsskiftet vil Martin Thaysen blive introduceret til virksomheden og dens kunder, partnere og investorer, oplyser ØK.

/ritzau/