Økologi er danskernes sikre pensionsinvestering

Skal danskerne investere i landbruget, så foretrækker et stort flertal, at det bliver på de økologiske gårde i stedet for konventionelle landbrug.

Det viser en ny Gallup-undersøgelse fra Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Fire gange så mange danskere ønsker, at deres opsparede pensionspenge skal støtte økologien i stedet for det konventionelle landbrug.

Regeringen kæmper lige nu for at overtale pensionsselskaberne til at bidrage til fonden "Dansk Landbrugskapital".

Den skal fungere som en økonomisk saltvandsindsprøjtning til det nødlidende landbrug, som har en gæld på cirka 280 milliarder kroner.

Ifølge Jyllands-Posten erkender erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), at den nye redningsfond for landbruget er langt fra målet.

- Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke har formået at få landet Dansk Landbrugskapital på en tilfredsstillende måde. Vi er stadigvæk kun i en dialog, hvor vi diskuterer finansieringsvilkårene, siger han til avisen.

Ifølge den nye Gallup-undersøgelse fra DN foretrækker 44 procent af danskerne, at pensionsselskaberne investerer i økologisk landbrug, mens blot 9 procent svarer, at de vil investere i konventionelt landbrug. 33 procent vil investere i begge dele.

- Danskerne ønsker tydeligvis ikke at sætte deres pensionspenge på spil i det konventionelle landbrug og dets enorme gæld, siger politisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening Lisbet Ogstrup.

Landbrugets frontfigur, Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, kan sagtens forstå, at pensionsselskaberne tøver og vogter nidkært over kundernes indbetalinger.

- Men bag gennemsnitstallene om landbrugets dårlige økonomi og gæld ligger der en masse landbrug, som fortsat er værd at investere i, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip