Økologisk oprustning i Horsens Kommune

Skrevet af Finn Jensen

29/11/2012

Mest læste i dag

Oprustningen sker som led i det to-årige Projekt Øko++ Danmark, der har til formål at gøre de kommunale køkkener mere økologiske.

Mere fokus på sundhed
Køkkenpersonalet på den ene af institutionerne, ASV Horsens, har i flere år serveret økologiske grøntsager og kød for skolens kursister og lærere, men kurset giver nu personalet mulighed for at fokusere endnu mere på bæredygtig sundhed.

- Vi glæder os til at blive dygtigere på området. Blandt andet skal vi bruge fantasien, så vi udnytter lokale, økologiske råvarer optimalt og undgår madspild, siger Birgit Høst Secher, udviklingskonsulent på ASV Horsens.

Projektet vil inspirere andre
- Projektet giver os mulighed for at gøre en national indsats for økologisk mad. Men mere lokalt kan Horsens Kommune også bruge projektet som løftestang for klimaet ved blandt andet at skære ned på forbruget af kød og i stedet satse på økologiske grøntsager. Vi håber desuden, at projektet vil inspirere endnu flere kommunale køkkener til at gøre kosten mere økologisk, siger Paw Amdisen, formand for Bæredygtighedsudvalget i Horsens Kommune. 

I alt deltager seks kommuner i projektet.

(Billedtekst) Eva Nielsen, der er kok på ASV Horsens, glæder sig til at fokusere mere på økologiske retter med flere grøntsager og mindre kød. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)