Økonom: Færre offentligt ansatte er intet chok

Det kommer ikke som et chok, at den offentlige beskæftigelse faldt med 900 personer fra tredje til fjerde kvartal, konstaterer cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser ellers, at beskæftigelsen i den offentlige forvaltning og service i fjerde kvartal faldt med 0,1 procent i forhold til kvartalet før, når man korrigerer for sæsonudsving og omregner til fuld tid.

- Faldet er ikke overraskende, faktisk havde nationalregnskabet vist et endnu større fald, påpeger Steen Bocian.

Selv om den offentlige beskæftigelse faldt i fjerde kvartal, er det dog værd at bemærke, at det offentlige forbrug samlet set var uændret i kvartalet, lyder det fra cheføkonomen.

- Så der er ikke tale om en generel nedgang i det overordnede, offentlige serviceniveau, siger han.

På det største velfærdsområde - social beskyttelse - faldt beskæftigelsen i fjerde kvartal med 1500 personer, svarende til 0,7 procent.

- Til gengæld steg beskæftigelsen inden for både sundhed og undervisning. Så der er i høj grad også tale om omprioriteringer, siger Steen Bocian.

Mens den offentlige beskæftigelse altså faldt i fjerde kvartal, steg den samlede beskæftigelse blandt lønmodtagere ifølge cheføkonomen med 5600 personer.

- Der er således ingen tvivl om, at det private arbejdsmarked er vendt, og tal for udviklingen i antallet af nye jobannoncer indikerer, at den tendens kommer til at fortsætte over de kommende kvartaler, vurderer Steen Bocian, Danske Bank.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip