Økonom: Regeringens væksttal er nærmest pessimistiske

Realistisk, men hældende til det pessimistiske.

Sådan vurderer cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian regeringens nye skøn over dansk økonomi, som offentliggøres torsdag formiddag, men allerede er blevet lækket til Bloomberg News.

I Økonomisk Redegørelse vil regeringen ifølge nyhedstjenesten halvere sit bud på væksten i år, mens der næste år ventes en vækst på 1,4 procent, hvilket skal sammenlignes med redegørelsen fra august, hvor skønnet var en vækst på to procent.

- Det er en meget markant nedjustering af vækstforventningerne. Nedjusteringerne er dels en konsekvens af, at de økonomiske nøgletal på mange områder har skuffet siden august, men det er i høj grad også et udtryk for, at regeringen var endog meget optimistisk på dansk økonomis vegne i august, mens den nuværende prognose næsten må siges at være pessimistisk, siger Steen Bocian i en skriftlig kommentar.

Han henviser til, at Nationalbanken i en prognose denne uge varslede en vækst på 1,8 procent i 2015.

Cheføkonomen understreger, at alle detaljer i Økonomisk Redegørelse endnu ikke er kendte, men Steen Bocian mener umiddelbart, at der er tale om "et rimeligt realistisk bud på den økonomiske vækst over de kommende år".

- Dansk økonomi er på rette vej - dels fordi boligmarkedskrisen er lagt bag os, og dels og nok vigtigst fordi de europæiske økonomier i dag er i en noget bedre forfatning end for to-tre år siden.

- Når det er sagt, så illustrerer den lave vækst - og udsigten til en kun meget langsom genopretning - at dansk økonomi fortsat er meget skrøbelig, og der skal derfor ikke mange negative overraskelser til, før at fremgangen bliver vendt til en ny krisestemning, siger Steen Bocian.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip