Økonomer: Fest på aktiemarkedet året ud

Der ligger kursstigninger og venter på de danske aktionærer i andet halvår, hvor det danske C20-indeks ventes at sætte rekorder og ende højere end det nuværende niveau omkring 800. Og stort set ingen venter større korrektioner i indekset på vejen op.

Det fremgår af Ritzaus Økonomiske Panel, der er baseret på en rundspørge til en bred række af økonomer og analytikere.

Af 37 adspurgte økonomer har 28 givet deres forventning til udviklingen i C20.

Godt en fjerdedel ser et uændret niveau, når nytårsraketterne skydes op. Den samme andel venter et niveau mellem 825 og 850 og 18 procent et niveau på 810-825. Den samme andel venter stigninger ud over 850-niveauet.

Indekset ligger onsdag middag omkring kurs 802. Den seneste lukkerekord er fra 10. juni og på 821,15.

Aktieanalysechef i Sydbank, Bjørn Schwarz, hører til den gruppe, der venter stigninger til niveauet 850 trods det, at de danske aktier er kommet rigtig godt fra land i år, hvor C20 Cap-indekset er steget lidt mere end 17 procent.

- Jeg venter den grundlæggende positive tendens fra første halvår forstærket i andet halvår, siger Bjørn Schwarz til Ritzau Finans.

Han forklarer det primært med, at virksomhederne generelt fortsat vil høste frugterne af de mange effektiviseringstiltag, som de har foretaget, og at virksomhederne er i god finansiel form.

Bjørn Schwarz venter samtidig, at de danske aktier vil klare sig en tand bedre end de europæiske aktiemarkeder generelt.

Kun fire af 31 økonomer i Ritzaus økonomiske panel er dog enige i det. Den store majoritet på 20 venter, at de danske aktier vil klare sig som et bredt udsnit af de europæiske aktier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip