Økonomien i eurozonen er i bedring

Økonomien i de 19 eurolande er i bedring, men eurolandenes regeringer må sikre, at opsvinget holder, siger Benoit Coeure, som er medlem af Den Europæiske Centralbanks hovedbestyrelse, torsdag til nyhedsbureauet AFP.

- Opsvinget i eurozonen er her tydeligvis. Væksten er på vej tilbage, alle indikatorer på tillid i virksomheder og husholdninger peger opad. Og de gode nyheder er, at dette opsving har rod i national efterspørgsel og særlig i privat forbrug, siger han.

Han advarer om, at opsvinget er utilstrækkeligt og forholdsvis ujævnt fordelt fra land til land.

- Vi er bekymrede for, at opsvinget er cyklisk, at det blot er en døgnflue, siger han.

For at få økonomien på fode igen lancerede Den Europæiske Centralbank i marts et program, hvor målet er at købe obligationer for en billion euro inden september 2016.

Benoit Coeure kalder programmet en benzinindsprøjtning til økonomien sammen med en svagere euro og faldende energipriser. Men virkningen er kun midlertidig, og han opfordrer eurolandenes regeringer til at skrue op for de økonomiske reformer.

Ifølge en undersøgelse fra Tysklands største analyseinstitut, GfK, er de tyske forbrugeres tillid på sit højeste niveau siden oktober 2001. Resultatet bygger på en spørgeskemaundersøgelse til 2.000 tyskere.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip