Økonomiminister sætter høje mål: Tre millioner i arbejde er målet

Selvom beskæftigelsen er steget de seneste 22 måneder, er der fortsat et stykke vej til økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards (R) mål for arbejdsstyrken i Danmark.

I februar kom 4100 flere til, så der i alt er knap 2,6 millioner personer med et lønmodtagerjob på det danske arbejdsmarked. Målet er tre millioner i arbejde, skriver ministeren i en kommentar.

- Jeg vil gerne sige tillykke til hver eneste dansker, der siden maj 2013 har udskiftet ledighedskøen med kantinekøen, fordi beskæftigelsen for lønmodtagere er steget med over 53.000 personer.

- Mit mål er, at tre millioner danskere kommer i arbejde, og med de nye tal tager vi endnu et skridt i den retning, siger Morten Østergaard.

Med stigningen i februar rammer lønmodtagerbeskæftigelsen det højeste niveau siden september 2009, oplyser Danmarks Statistik.

De nye job bliver skabt i private virksomheder. I den private sektor steg antallet af lønmodtagere med 4600 i februar, mens der samlet blev 500 færre job i det offentlige.

- Jeg er tilfreds med, at fremgangen i beskæftigelsen, som er steget 22 måneder i træk, er bredt funderet i den private sektor i stort set alle brancher, siger Morten Østergaard.

- Både byggeri, industri, handel og service viser gode takter og ansætter flere personer. Fremgangen i beskæftigelsen er også et tegn på, at reformindsatsen virker, og at stadig flere får fodfæste på arbejdsmarkedet, tilføjer han.

Ifølge cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos er målet om tre millioner i beskæftigelse ikke ambitiøst nok.

- Det kan lyde højt, at beskæftigelsen skal udgøre tre millioner personer. Men når de tre millioner i beskæftigelse først skal nås i 2025, er det ikke så ambitiøst. Så kræver det nemlig kun cirka 10.000 ekstra i arbejde via nye reformer, skriver han i en kommentar.

- Finansministeriet skønner nemlig i forvejen, at der i 2025 vil være 2.990.000 personer i beskæftigelse, tilføjer han.

Cepos' cheføkonom ser gerne, at målet sættes højere, og at beskæftigelsen øges yderligere via reformer af for eksempel efterløn, dagpenge, kontanthjælp, folkepension og skattesystem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip