Østarbejdere køber huse som trænger til en kærlig hånd

I en salgsopstilling kan sætninger som "mulighed for at sætte sit eget præg" og "trænger til en kærlig hånd" skræmme mange boligkøbere væk.

Men ikke østeuropæere, der ser ud til købe de huse, som danskerne ikke vil røre. Det drejer sig især om huse på landet, der måske trænger til en kærlig hånd, skriver DR Nordjylland.

Frederikshavn Kommune har oplevet en massiv vækst i antallet af østeuropæiske indbyggere siden 2008. Dengang boede 151 østeuropæere i kommunen, men i 2014 er tallet steget til 861.

- Vi ser resultatet af, at de nu har været her i en årrække, typisk fem-seks år. De har fået sparet godt med penge op, så de har mulighed for at købe noget, som de så kan renovere, siger ejendomsmægler i Frederikshavn Jens Jørgensen til DR Nordjylland.

Og det er ikke kun i Frederikshavn, at østeuropæere investerer i fast ejendom. Tendensen er landsdækkende, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home.

Også her skønner man, at østeuropæerne gerne køber boliger, som ellers er svære at komme af med.

- De køber typisk boliger i den billigere ende af markedet. Og det er også nogle, som ellers måske ville komme til at stå tomme, siger relationschefen hos Home, Mads Ellegaard.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Ugebrevet A4 har analyseret, har mange landkommuner i dag dobbelt så mange østeuropæiske borgere som i 2008. Og i kommunerne Norddjurs, Vejen og Hjørring har de haft en tredobling af østeuropæere.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip