Østergaard: Børn i svage familier skal hjælpes tidligere

Allerede før børnene kan gå, ved man, hvilke børn der får problemer. Man ved det i lang tid før, de optræder i statistikker over unge, der i lange perioder står uden arbejde og uddannelse.

Men det skal der ifølge Berlingske laves om på, hvis det står til De Radikales leder, Morten Østergaard.

- Hvorfor sætter vi ikke ind fra første færd? Allerede i graviditeten? Hvorfor overlader vi de her børn til deres skæbne? Sådan siger økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard til Berlingske.

Onsdag præsenterer regeringen ifølge Berlingske en fattigdomsredegørelse.

Ud fra den kan ministeren fastslå, at er man barn af forældre, der ikke har haft et job i tre år i træk, som ikke har erhvervskompetencegivende uddannelse, eller hvor den ene forælder er under 23 år, er det svært at bryde den sociale arv.

- Der er en berøringsangst over for at bruge denne viden til at lave en indsats over for mennesker, som endnu ikke har sat en fod forkert i forhold til deres børn. Men hvor man bare ved, at risikoen for at gøre det er stor, siger han til Berlingske.

Ifølge ham vil De Radikale gå til valg på en fundamentalt anden tilgang til, hvordan man sikrer reelt lige muligheder i Danmark ved at sætte ind hos de børn, som man godt ved, vil få problemerne.

I øjeblikket svigter man disse børn, mener Morten Østergaard.

- Vi er nødt til at gøre op med årtiers social praksis. Jeg taler om et opgør med brandslukningstankegangen, siger han til Berlingske.

Ud over onsdagens fattigdomsredegørelse ventes regeringen inden for kort tid at komme med et udspil, der er rettet mod daginstitutionerne.

/ritzau/

.

Dagens Gossip