Østergaard efter nye væksttal: Vi er på vej ud af krisen

Det lysner i dansk økonomi, og det skyldes blandt andet regeringens reformer, lyder meldingen fra økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

Reaktionen kommer, efter at nye tal fra Danmarks Statistik overraskende har vist, at væksten i bruttonationalproduktet i 2014 er endt på 1,0 procent.

- Jeg mener, at regeringen er ved at trække Danmark helt ud af krisen, det viser dagens tal. Dansk økonomi er i fremgang, og vi venter og tror, at væksten vil fortsætte de kommende år, siger han.

Udviklingen var stærkere end ventet af økonomerne, som havde regnet med en fremgang på 0,8 pct. på årsbasis ifølge en rundspørge foretaget af Ritzau Finans.

Regeringen havde også lavere forventninger og nedjusterede således flere gange i løbet af 2014 sit vækstskøn, der til sidst lå på blot 0,7 procent.

- Vi er nu på vej ud af krisen, men det er afgørende at fortsætte med reformerne, så vi kan gribe et europæisk opsving og fastholde en kurs for Danmark, hvor stadigt flere danskere er i arbejde, siger Østergaard.

I fjerde kvartal steg væksten med 0,4 procent, og det er sjette kvartal i træk, at væksten stiger. Det er ikke set, siden den økonomiske krise satte ind.

- Jeg er tilfreds med den klare fremgang, der nu er i dansk økonomi, hvor vi seks kvartaler i træk har haft vækst. For hvert kvartal vi får nye tal, der viser fremgang, jo klarere indtryk får vi af, at det lysner for dansk økonomi.

- Vi er igennem det værste. Tusindvis af arbejdspladser i det private erhvervsliv er blevet skabt gennem de seneste måneder, og det er glædeligt, at så mange flere nu er kommet i beskæftigelse, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip