Østergaard efter sammenbrud: Vi afsøger alle muligheder

Regeringen er klar til at forhandle med alle partier for at få bragt de danske regler om EU-borgeres ret til at modtage børnecheck i overensstemmelse med EU-reglerne.

Sådan siger skatteminister Morten Østergaard (R), efter at Enhedslisten fredag eftermiddag har forladt forhandlingerne i Skatteministeriet.

- Vi forhandler med alle de partier, der byder sig til, for at prøve at se om vi ikke kan sikre, at når man arbejder i Danmark, så sker det på danske løn- og arbejdsvilkår, og at man har nogle rettigheder, når man gør det, siger han.

Enhedslisten oplyser, at partiet ikke ser nogen grund til at forhandle videre med regeringen.

Ifølge partiet har regeringen ikke villet indfri dets ønske om at indføre såkaldte arbejdsklausuler, der skal sikre, at kommunale byggeprojekter bliver udført på danske løn- og arbejdsvilkår.

Partiet frygter, at arbejdsgivere vil bruge børnepenge til at presse lønnen for udenlandske arbejdere ned, hvis man dropper det såkaldte optjeningsprincip for børnechecken, og dermed gør det nemmere for EU-borgere at få danske børnepenge.

Morten Østergaard udtaler, at han mener, regeringen har strakt sig langt for at møde Enhedslistens krav.

- Der skal være vilje, for at man kan møde hinanden, og det nytter jo ikke noget, at man smider sine krav på bordet og lægger armene over kors, siger han.

Fredag formiddag skulle regeringen angiveligt have holdt hemmelige møder med Venstre og De Konservative.

Ministeren vil ikke svare på, om regeringen forventer at nå frem til en aftale med blå blok, men siger dog, at regeringen stadig har til gode at høre løsningsmodeller, der "ikke er meget socialt skæve eller skaber andre EU-retlige problemer."

/ritzau/

 

Dagens Gossip