Østergaard: Kommuner har svigtet jobklare flygtninge

Den radikale leder, Morten Østergaard (R), sender nu en verbal opsang af sted til landets kommuner, som han i sin egenskab af indenrigsminister har ansvaret for.

Det skriver Politiken tirsdag.

Kritikken går på, at kommunerne har "svigtet" den vigtige opgave med at sikre jobparate flygtninge og indvandrere ophold i virksomheder som en del af deres integration i Danmark.

Tal fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg viser, at kun 45 procent af de jobparate flygtninge og indvandrere får en såkaldt virksomhedsrettet indsats i løbet de tre år, hvor de indgår i et integrationsforløb i kommunerne.

Indsatsen kan være virksomhedspraktik, nytteindsats, løntilskud eller en rotationsstilling.

Til sammenligning får 77 procent af de øvrige kontanthjælpsmodtagere en virksomhedsrettet indsats som led i deres aktivering.

Kigger man på ledige generelt og ikke blot de jobparate, er gabet mellem flygtninge og etniske danskere endnu større.

- Jeg mener, at kommunerne har svigtet ved ikke at give flygtninge og indvandrere tilbud af samme høje kvalitet, som andre ledige får.

- Det, der virker, er at komme ud på arbejdspladserne, og jeg oplever, at virksomhederne gerne vil være med. Men det kræver, at der er nogen fra kommunen, der banker på, siger Morten Østergaard.

Netop idéen om at give nyankomne i Danmark en direkte kobling til arbejdsmarkedet er ifølge Morten Østergaard "selve omdrejningspunktet" i det integrationsudspil, som regeringen forventes at fremlægge inden for de kommende uger.

Det har ifølge Politiken ikke været muligt at få en kommentar fra Kommunernes Landsforening.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip