Østergaard: Mindst tre millioner danskere skal arbejde

Skrevet af admin

08/12/2014

Mest læste i dag

Danmark får kun råd til mere velfærd, hvis flere danskere forsørger deres familie, og færre forsørges af det offentlige. Derfor skal mindst tre millioner danskere være i arbejde.

Det fastslår økonomiminister Morten Østergaard (R) på en vækstkonference, som er arrangeret af den borgerligt-liberale tænketank Cepos.

- Mit mål er et samfund, hvor der altid er flere, der forsørger, end der forsørges.

- Tænk hvis vi kunne skabe et velfærdssamfund med høj social sikkerhed, overskud og vilje til at kere os om dem, der ikke nyder de samme privilegier i livet, og hvor der altid er mindst tre millioner danskere i arbejde, siger Morten Østergaard på konferencen og tilføjer:

- Skal vi derhen, så skal forandringerne fortsætte. Tabuerne skal træde i baggrunden. Vi kan ikke igen tillade, at det danske samfund - anført af Christiansborg - lader sig lulle i tornerosesøvn.

Cepos' cheføkonom, Mads Lundby Hansen, ser behov for mange flere reformer, hvis Morten Østergaard vil have tre millioner i arbejde. Finansministeriet regner med 2,9 millioner danskere i job i 2020.

- Hvis målsætningen skal nås omkring 2020, kræver det mange reformer, herunder af efterløn, dagpenge, kontanthjælp og folkepension, siger Mads Lundby Hansen i en skriftlig kommentar.

Danmark må fortsat lave reformer. Ellers eksploderer det offentlige underskud fra 2020, advarer Morten Østergaard.

- Ellers vil det offentlige underskud for alvor tage til. Så vil ubalancen genopstå mellem folk i job og på offentlig forsørgelse. Vort fokus på 2020-mål må ikke gøre os blinde for, om vi ønsker et samfund, hvorunder halvdelen af befolkningen er i job, siger han.

/ritzau/