Østergaard: Rohde har længe matchet De Radikale

Venstres mangeårige profil Jens Rohde, medlem af EU-Parlamentet og viceborgmester i Viborg, har lørdag aften officielt meddelt, at han skifter Venstre ud med De Radikale.

Det skyldes Venstres asylpolitik og den stadig strammere tilgang til området. Politisk leder for De Radikale, Morten Østergaard, ser frem til samarbejdet.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Jens. Vi har gennem længere tid kunnet se, at han bragte synspunkter frem, som matchede vores, og derfor er jeg sikker på, at han vil føle sig hjemme fra første dag, siger Morten Østergaard i en kommentar.

I søndagens kronik i Politiken - som blev tilgængelig lørdag aften - begrunder Jens Rohde blandt andet sit skift med, at der er tale om "en værdipolitisk nødvendighed".

Jens Rohde mener, at Venstres politik har lagt sig alt for tæt på Dansk Folkepartis. Han siger videre, at han ved, at der er medlemmer af Venstres folketingsgruppe, som deler hans synspunkter.

Morten Østergaard mener, at De Radikale er det rette parti for Jens Rohde.

- Jens Rohde er velkommen i de radikale rækker. Vi er stolte af, at han ser os som det bedste sted at kæmpe for frihed til forskellighed, for internationalt udsyn og for ansvar for de forfulgte, siger Morten Østergaard.

For en uge siden meldte Kåre Traberg Smidt sig ud i protest, og midt på ugen fulgte en anden folketingskandidat efter.

Michael Jellesmark, der også er tidligere medlem af Venstres hovedbestyrelse, gik til Alternativet ligesom Traberg Smidt.

Også den tidligere radikale leder Margrethe Vestager byder V-profilen Rohde velkommen.

- De bedste to ord i den anledning er: Varmt velkommen, siger hun til Politiken.

Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) byder også det nye medlem velkommen.

- Velkommen Jens Rohde, respekt! Måtte andre Venstre-folk vise samme styrke og rygrad!, skriver han på det sociale medie Twitter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip