Østergaard står fast: Radikale ændrer ikke kurs

Der kommer ikke en politisk revolution med i købet med Morten Østergaard som ny leder af Radikale Venstre.

Det fastslår han på et pressemøde kort tid efter, at han søndag eftermiddag er blevet valgt til at afløse Margrethe Vestager, der tager til Bruxelles for at blive EU-kommissær.

- Jeg er stolt af de resultater, vi har opnået i De Radikale, både før vi kom i regering og efter. Og den kurs vil vi fortsætte.

Han mener dermed heller ikke, at der skal ske ændringer i dagpengereformen, selvom både Enhedslisten, SF og dele af Socialdemokraterne ønsker det i forbindelse med dette års forhandlinger om finansloven.

De Radikale er blevet beskyldt for at være det eneste parti, der blokerer for ændringerne.

Østergaard er dog villig til at diskutere systemets udseende fremadrettet, når Dagpengekommissionen er kommet med sine anbefalinger ved udgangen af 2015.

- Der er ikke nogle tabuer. Vi har nedsat en dagpengekommission, fordi vi selvfølgelig ønsker et moderne dagpengesystem, der er attraktivt for danskerne, så de forsikrer sig mod ledighed.

- Vi vil ikke gøre de samme fejltagelser som vores forgængere, der fra den ene dag til den anden gennemførte en reform, som vi efterfølgende har måttet ændre indfasningen af.

- Regeringen har gjort meget for at sikre, at dagpengereformen har fået en anden indfasning, og det er vi også stolte af og tilfredse med, siger Morten Østergaard.

Han mener, at den radikale politik har været afgørende for Danmark over de seneste år med brede aftaler og vigtige reformer.

- Vi har bragt Danmark langt og Danmark næsten helt ud af krisen, siger Østergaard.

ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip