Østergaard: Vi ændret intet i panik efter Hebdo-angreb

Når regeringen taler om nye redskaber til politiet og PET i kampen mod terror, så er det en del af den løbende opdatering af det danske terrorberedskab.

Det siger vicestatsminister Morten Østergaard under et debat ved De Radikales nytårsstævne i Nyborg.

- Vi har ingen planer om at gøre noget som helst hverken i panik eller affekt, erklærer partilederen og tilføjer:

- Men som vi allerede i efteråret sagde, så skal man i takt med, at terrortruslen udvikler sig, se på, om man skal tage nogle nye midler i brug for at erstatte nogle af dem, man indførte for 10 år siden, og som måske ikke længere er så relevante.

Den radikale leder påpeger, at den danske efterretningstjeneste har haft held med at afværge flere planlagte terrorangreb, før de blev udført.

- Vi har været i stand til at imødegå de trusler, der har været mod vores institutioner, men vi har også et ansvar for, om befolkningen føler sig truet og vi får et kuet samfund, siger Morten Østergaard.

Det danske terrorberedskab har spillet en hovedrolle i den politiske debat efter onsdagens angreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl mener, at angrebet viser, at ytringsfriheden er truet.

- Vi mener, det er nødvendigt, at vi kigger på, hvordan vi sikrer ytringsfriheden ikke bare formelt, men også reelt, så man tør bruge den ytringsfrihed, vi har i Danmark, siger han under debatten og begrunder sin observation:

- Når jeg kan se, at Jyllands-Posten ikke tør trykke det, de ellers ville have trykt, ad hensyn til deres medarbejdere, så er ytringsfriheden truet.

Kristian Thulesen Dahl vil derfor have den danske terrorbekæmpelse gennemgået med en tættekam, mens debattens tredje deltager, Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, maner til besindighed.

- Det er sket noget ganske forfærdeligt i Frankrig, men i sådan en situation må vi som politikere holde hovedet koldt og lade være med at komme med panikløsninger, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip