Østergaard: Vi har forbedret udlændingepolitikken 40 gange

11/06/2015 17:25

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Socialdemokraterne og Venstre har i månedsvis kørt en benhård kamp om, hvorvidt regeringen har lempet udlændingepolitikken 31 gange eller ej.

Ja, siger Venstre. Nej, siger Socialdemokraterne, der ikke vil tabe strammer-kapløbet med oppositionens største parti.

Derfor vakte det opsigt, da De Radikales leder i Berlingske torsdag fastslog, at antallet af lempelser faktisk er højere, end Venstre mener.

Faktisk har SR-regeringen lempet 45 gange - de sidste 14 gange var det dog sket med Venstres stemmer, og det var måske forklaringen på, at de sidste lempelser ikke var talt med i Venstres opgørelse, lød det fra Morten Østergaard.

- Hvis man tæller mest muligt med, er det vel 45 gange, vi har forbedret udlændingepolitikken. Med det tæller også dobbelt statsborgerskab. Er det en lempelse? Jeg synes, det er en forbedring.

- Men det er klart, at der er nogen, som får statsborgerskab, som ikke kunne få før, så det tæller vel med, sagde Morten Østergaard til Berlingske.

Efter præsentationen af Socialdemokraternes udlændingeudspil torsdag bringer Morten Østergaard et nyt tal i spil. I en skriftlig kommentar til Ritzau, siger Morten Østergaard:

- Vi har de forgangne fire år samlet forbedret vores udlændingepolitik mere end 40 gange, og i cirka 30 tilfælde sammen med et borgerligt parti, skriver Morten Østergaard og tilføjer:

- Der er i dag en ny og langt bedre balance i dansk udlændingepolitik, som jeg er garanten for.

Ved at lægge vægten på de 30 ændringer med blå partier, forsøger Østergaard måske at dæmpe sin rolle i slagsmålet mellem Venstre og Socialdemokraterne. Det brød for alvor ud sidste år, da Venstre præsenterede listen med 31 lempelser.

Socialdemokraterne med Helle Thorning-Schmidt i spidsen har flere gange afvist Venstres udlægning og i stedet henvist til, at SR-regeringen som den første regering i 12 år har gennemført en stramning af asylreglerne.

Det skete i februar måned, hvor regeringen - med modstræbende opbakning fra Venstre - indførte en ny midlertidig beskyttelsesstatus til personer, der ikke er individuelt forfulgte, men flygter fra en borgerkrig.

Formålet med stramningen var at give midlertidige opholdstilladelser, og det har indtil nu ramt 126 personer.

/ritzau/