Østjyde ville slå ukrainsk mand ihjel med gift: Nu er leverandøren dømt

En 34-årig mand fra Djursland blev i juni sidste år dømt for at have planlagt at bruge giftstoffet Abrin til at slå en ukrainsk mand ihjel, der var ekskæreste til en ukrainsk pige, den 34-årige havde mødt på en datingside på nettet. 

Anskaffelsen af det uhyre dødelige giftstof og planerne om at bruge det til drab, kostede den 34-årige østjyde fængsel i tre år. 

Læs også: 34-årig østjyde nægter forsøg på giftmord

Nu er leverandøren af giftstoffet, 19-årige Jesse Korff fra Florida i USA, blevet dømt for salg af flere dødelige giftstoffer til kunder i flere lande, skriver Business Insider

Udover leveringen af Abrin til den 34-årige dansker, blev den 19-årige også dømt for at have solgt det uhyre dødelige giftstof Ricin til en 37-årig britisk kvinde, der fantaserede om at slå sin mor ihjel med Ricin efter at have set giftstoffet brugt i tv-serien Breaking Bad. 

Læs også: Fakta: Forsøg på giftmord: Hvad er Abrin?

Årsagen til drabsplanerne skulle ifølge Daily Mail være, at moren var kontrollerende og havde forbudt den 37-årige at gifte sig med sin kæreste. 

Den driftige 19-årige giftkøbmand nåede at sælge sine varer til kunder i østrigske Wien og den indiske hovedstad New Delhi, som han havde fået kontakt med på nettet.

- Jesse Korff falbød sine giftstoffer i et lurvet netværk online, der fungerede som et mødested for kriminelle, siger statsanklageren i sagen, Paul Fishmann, i en udtalelse

Jesse Korff blev anholdt af FBI i januar 2014, da han forsøgte at sende en ny pakke med gift til den britiske kvinde, der ville slå sin mor ihjel, fordi den første dosis ikke havde virket. 

Dommeren takserede handlen med gift til fængsel i ni år og en bøde på omkring 6000 kroner. 
 

 

 

 

Dagens Gossip