Østjyllands Politi undersøger imams jøde-udtalelser

Østjyllands Politi undersøger udtalelser om at "destruere zionistiske jøder", som den omstridte imam i Grimhøjmoskeen i Aarhus angiveligt udtalte under en fredagsbøn i en moské i Berlin.

Politiet overvejer derfor, om de skal rejse en sag af egen drift mod imam Abu Bilal Ismail for brud på straffeloven.

- Vi går ind og laver vurderinger af, hvordan sagen hænger sammen, og om der umiddelbart er en overtrædelse. Det går vi i gang med nu, siger politiinspektør Jan Andersen fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Imamens fredagsbøn blev fanget på video, og ifølge tyske medier opfordrer Abu Bilal Ismail til at dræbe jøder.

- Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt, sagde imamen angiveligt i Al-Nusra-moskeen i Berlin.

Østjyllands Politi vil i deres undersøgelse blandt andet får fredagsbønnen oversat.

- Den dokumentation, som vi skal bruge i en eventuel sag, sørger vi for, at den lever op til kriterierne, og det kunne blandt andet være en oversættelse, fortæller Jan Andersen.

Grimhøjmoskeen er tidligere blevet beskyldt for at radikalisere unge, og hele 22 yngre mænd er rejst i krig i Syrien eller Irak, efter at have haft deres gang i moskeen.

Til BT nægter Abu Bilal Ismail, at han opfordrer til drab på alle jøder.

- Jeg mener ikke, at det er alle jøder, der skal dø. Det er kun jøder, der har dræbt befolkningen i Gaza. Jeg har bedt gud om at ødelægge de jøder, der dræber os, siger han til BT.

/ritzau/

 

Dagens Gossip