Østrig udleverer terrormistænkte til Frankrig

To formodede medlemmer af den islamistiske celle, der stod bag drab på 130 mennesker i Paris i november sidste år, er blevet udleveret fra Østrig til Frankrig.

Det oplyser den østrigske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

De to mistænkte er en 29-årig mand fra Algeriet og en 35-årig mand fra Pakistan. De blev anholdt i Østrig i december, et par uger efter det blodige angreb i Paris.

Myndigheder i Østrig og Frankrig tror, at de rejste ind i Grækenland sammen med to andre mænd, der var involveret i angrebet i Paris 13. november.

Alle fire kom ind sammen med den bølge af flygtninge, der søgte til Europa og især Grækenland på det tidspunkt, lyder myndighedernes formodning.

De to andre mænd fortsatte til Frankrig, mens de nu udleverede mænd fra Algeriet og Pakistan blev anholdt i Grækenland. Her opdagede myndighederne nemlig, at de to mænds syriske pas var falske.

De blev imidlertid løsladt igen og fortsatte til Salzburg i Østrig i slutningen af november, efter angrebene havde ramt den franske hovedstad. Her blev de igen anholdt af østrigsk politi 10. december.

På fransk anmodning godkendte en østrigsk domstol tidligere på måneden, at de to kunne udleveres til Frankrig.

- Begge mistænkte har nu forladt landet, skriver den østrigske anklagemyndighed i en meddelelse fredag.

Myndighederne oplyste i april, at de undersøgte en mistanke om, at pakistaneren kan have været involveret i det store angreb i den indiske by Mumbai i 2008, hvor 166 mennesker blev dræbt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip