Østrig vil højst lukke 3200 migranter ind om dagen

Østrig vil fra fredag ikke lukke flere end 3200 flygtninge og migranter ind over sine grænser om dagen.

Sådan lyder det onsdag fra landets indenrigsminister, Johanna Mikl-Leitner, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Derudover vil Østrig begrænse antallet af mennesker, der får lov til at søge asyl, til 80 om dagen.

- Østrig er et af de EU-lande, som er mest under pres, og vi er ved at nå bristepunktet. Det siger sig selv, at man bliver nødt til at sikre sine egne grænser, når der ikke findes nogen europæisk løsning, lyder det fra ministeren.

Tirsdag meddelte Johanna Mikl-Leitner, at landet vil indføre daglige kvoter for antallet af personer, der kan krydse grænsen.

- Der bliver en daglig kvote og en timebaseret kvote, og så snart de er nået, så stopper vi med at lukke folk ind, sagde Østrigs indenrigsminister tirsdag på et pressemøde ved landets travleste grænseovergang, som er ved overgangen til Slovenien.

I den seneste tid har omkring 1000 migranter og flygtninge krydset grænseovergangen fra Slovenien til Østrig. Sidste år kom op til 14.000 migranter og flygtninge over grænsen hver dag.

Østrig med knap ni millioner indbyggere modtog i 2015 90.000 asylansøgninger. Det er et af de højeste antal per indbygger i EU.

I januar sagde regeringen i Wien desuden, at den i år vil sætte en overgrænse for antallet af asylansøgere i landet på 37.500 personer og udvise mindst 12.500 migranter.

Onsdag opfordrer indenrigsministeren landene på Balkan-ruten til også at handle mere restriktivt.

Kort efter Østrigs udmelding siger den slovenske regering, at den har bedt landets parlament om at godkende, at væbnede styrker sættes ind ved grænsen for at hjælpe politiet.

- Det er et af de tiltag, der sættes i gang for gradvist at optrappe kontrollen af flowet af migranter, citerer det slovenske nyhedsbureau STA Sloveniens forsvarsminister, Andreja Katic, for at sige onsdag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip