Østrigernes profil skal holdes i kort snor

Det kan godt være, at den 35-årige østrigske landsholdsspiller Viktor Szilagyi spiller for bundholdet Bergischer HC i den tyske Bundesliga, men det skal man ikke lade sig narre af.

Den ungarskfødte playmaker har tidligere spillet for klubber på øverste hylde som THW Kiel og Flensburg-Handewitt, og han har stor betydning for det østrigske hold, fortæller René Toft Hansen.

- Han er deres store strateg. Han han en god arm, men han er også sindssygt klog og er vel deres svar på Jesper Jensen, siger stregspilleren fra Kiel.

Han fortæller, at Szilagyi er enormt svær at læse og dæmme op for, fordi han er så dygtig med en håndbold.

- Han kan skyde, men han er også rigtigt god til at sende den videre til medspillerne og har tit lige så mange assister, som han har afslutninger, siger Toft.

Uden at kende landstræner Ulrik Wilbeks præcise opskrift på, hvordan man får uskadeliggjort Szilagyi, har forsvarsklippen selv et rigtigt godt bud.

- Vi skal være aggressive og ligge højt på ham. Vi skal have ham længere væk fra stregen, så indspillene til stregen bliver lidt længere, og så han også får sværere ved at skyde.

- Kan vi få ham uskadeliggjort, bliver det nemmere at slå Østrig, siger han.

Opgøret mod Østrig spilles ligesom alle Danmarks øvrige EM-kampe i Jyske Bank Boxen i Herning, og det foregår klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip