Østrigs udenrigsminister vil straks indføre grænsekontrol

Udenrigsministeren i Østrig, Sebastian Kurz, mener, at østrigerne hurtigst muligt må følge i Tysklands fodspor og indføre grænsekontrol på grund af flygtningesituationen i Europa.

- Hvis ikke vi gør det, vil vores land i løbet af kun få dage blive fuldstændig overbelastet, siger Sebastian Kurz til tv-stationen ORF søndag aften.

Søndag eftermiddag indførte Tyskland midlertidigt kontrol ved landets grænse til Østrig på grund af det store antal flygtninge og migranter, der har bevæget sig ind i Tyskland. Alene lørdag kom der 13.000 personer med tog til Münchens hovedbanegård.

Sebastian Kurz frygter, at mange flygtninge og migranter nu vil blive i Østrig frem for at rejse videre mod Tyskland.

Mens den østrigske udenrigsminister altså foreslår at gøre det samme som den tyske regering, har Østrigs kansler, Werner Faymann, tidligere afvist at skærpe kontrollen ved grænsen.

Faymann er leder af det socialdemokratiske SPÖ, mens Kurz er en del af centrumhøjrepartiet ÖVP.

Ifølge politiet i Østrig ankom 15.000 flygtninge og migranter søndag til grænsebyen Nickelsdorf, og der ventes at komme yderligere 5000 natten til mandag.

Denne strøm af mennesker kan Østrig ikke klare alene, mener Sebastian Kurz.

- Vi kan ikke sidde denne helt usædvanlige situation overhørig, lyder det fra udenrigsministeren.

Han kalder desuden lukningen af togtrafikken mellem Østrig og Tyskland for en tilbagevenden til en "europæisk stenalder".

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip