Østrigsk vicekansler trækker sig fra alle poster

Den østrigske vicekansler, finansminister og partileder Michael Spindelegger har tirsdag ganske uventet trukket sig fra alle sine poster.

Spindelegger træder tilbage på grund af manglende opbakning i sit konservative Det Østrigske Folkeparti (ÖVP) efter et opgør om finansieringen af en ny skattereform.

ÖVP har været på kant med sin partner i den østrigske koalitionsregering, kansler Werner Faymanns socialdemokrater i SPÖ om, hvordan man skal finansiere skattelettelser i indkomstskatten, der skal sætte skub i den østrigske økonomi.

Spindelegger blev finansminister ved sidste års valg i Østrig, hvor koalitionspartnerne lige akkurat bevarede deres flertal i parlamentet i Wien.

Vicekansleren har også modtaget intern kritik i ÖVP for at modsætte sig skattelettelserne med mindre, at de kunne finansieres.

- Der skal være samhørighed i et parti. Hvis samhørigheden ikke længere er der, er tiden inde til at videregive rorpinden, siger Michael Spindelegger på et pressemøde, hvor han meddeler sin afgang.

Den 54-årige advokat fra delstaten Niederösterreich blev vicekansler og overtog formandsposten i ÖVP i foråret 2011, da hans forgænger Josef Pröll gik af på grund af sygdom.

Spindelegger var udenrigsminister, inden han blev finansminister.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip