Østukraine hjemsøges af jernbanesabotage

Lederen af den selvudråbte Folkerepublik Lugansk siger søndag, at regeringen i Kijev har skylden for de seneste sprængninger af jernbanespor i det østlige Ukraine, skriver det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Valerij Bolotov siger, at de undergravende handlinger er resultatet af de ukrainske myndigheders handlinger.

- Eksplosionerne på jernbaneskinnerne er deres provokationer, siger han på et pressemøde og tilføjer, at Folkerepublikken Lugansk ikke har noget med sprængningerne at gøre.

En jernbanestrækning blev sprængt lørdag aften i Thugujev-distriktet i den østukrainske Kharkov-region kort inden et persontog på vej fra den sydlige russiske by Adler til Kijev skulle passere området.

Episoden er den sidste i en stribe af eksplosioner, som har ramt Ukraines jernbaner i den seneste tid.

Natten mellem 23. og 24. juni sprængte ukendte gerningsmænd en jernbanebro i Saporosje-regionen i det sydøstlige Ukraine. Eksplosionen ødelagde broens fundament, stålkonstruktionen og træpiller.

22. juni førte en sprængning af jernbanesporet i Donetsk-regionen til afsporing af 14 vogne på et godstog, der tilhører det russiske jernbaneselskab, RSD.

/ritzau/Itar-Tass

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip