Østukrainsk politistation tømmes for våben

Omkring 20 militante prorussere har ifølge ukrainsk politi kapret mindst 400 håndvåben og 20 automatrifler fra en politistation, som de har besat i den østligt beliggende ukrainske by Slaviansk, oplyser politiet lørdag.

- Målet for erobringen af bygningen var våben. De uddeles til deltagerne i demonstrationerne i Slaviansk, hedder det i en erklæring fra politimyndigheden i Kijev, Ukraines hovedstad.

En fotograf fra nyhedsbureauet Reuters i Slaviansk siger, at han ikke har set nogen aktivister udlevere våben i byen, som ligger 150 kilometer fra den russiske grænse i Donetsk-regionen.

Gruppen af militante i Slaviansk har lørdag eftermiddag også indtaget en anden bygning, der huser det lokale hovedkvarter for den statslige ukrainske sikkerhedstjeneste.

- Den samme gruppe har indtaget sikkerhedstjenesten SBU's bygning i Slaviansk, oplyser Donetsks regionale politi i en erklæring.

Netop som situationen spidser til i den østukrainske by, opfordrer landets fungerende udenrigsminister, Andrij Desjtsjytsja, indtrængende ledelsen i Moskva til at holde op med dens provokerende handlinger ved hjælp af russiske agenter i det østlige Ukraine.

Desjtsjytsja siger, at han har talt i telefon med sin russiske kollega, Sergej Lavrov.

Rusland nægter på nogen måde at yde støtte til de militante personer, der har indtaget fire regeringsbygninger i flere byer i den østlige del af den tidligere sovjetrepublik. De er åbenbart blevet opildnet af Ruslands annektering af Krim i forrige måned.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip