Øvelse i weekenden: Voldsom togulykke på Vestbroen

Elo Christoffersen

11 år siden

|

11/06/2013

Dagens topnyheder

Natten til søndag den 16. juni, mens det meste af Danmark sover, vil et IC 3 tog afspore midt på Vestbroen. Det går så voldsomt for sig, at de mange passagerer i de tre vogne bliver kastet rundt mellem hinanden og omkring 50 kommer til skade.

Der er heldigvis kun tale om en øvelse. Men situationen er alvorlig nok – for den handler nemlig om at afprøve det beredskab, der skal hjælpe, hvis en katastrofe indtræffer i virkeligheden.

Det er Fyns Politi, der leder øvelsen i tæt samarbejde med redningsberedskaberne i Nyborg og Slagelse, Region Syddanmark, Banedanmark, DSB og Storebæltsforbindelsen.

- Øvelsen skal selvfølgelig vise, hvordan beredskabet virker. Men det er faktisk også et vigtigt mål, at finde ud af, hvor det IKKE virker. For kun ved at afdække det kan vi sikre, at beredskabet fungerer, som det skal, hvis det bliver alvor, siger politiinspektør Bjarne Sørensen fra Fyns Politi.

Øvelsen finder sted natten mellem lørdag og søndag, så den vil genere togtrafikken mindst muligt. Den starter klokken 02 og slutter klokken 06 søndag morgen.

Belært af erfaringerne fra tidligere øvelse vil der under denne øvelse blandt anden blive afprøvet en ny mobil trappeovergang mellem jernbanebroen og vejbroen. Trappeovergangen skal bruges til evakuering fra den ene bro til den anden. De to broer er nemlig fysisk adskilte.

- Trappeovergangen er blot en af mange ting, vi skal afprøve under øvelsen. De forskellige beredsskabsmyndigheder har hver især fokus på områder, der er særlig vigtige for dem. For at få mest muligt ud af øvelsen, vil der være dommere til stede, som skal evaluere hele forløbet. Det er en afgørende del af at lave øvelser, fordi vi på den måde hele tiden bliver skarpere i forhold til opgaven, siger Bjarne Sørensen.

I forbindelse med øvelsen vil der være lukket for togtrafikken over Storebælt. Togpassagerer vil i stedet bliver transporteret over Storebælt i busser.

Der vil under hele øvelsen været åbent for biltrafik i begge retninger, dog vil der i perioden være trafikregulering.