Offentlig sundhedsportal henviser til farlig læge

Det offentlige sundhedsvæsen på nettet, sundhed.dk, henviser på sin hjemmeside under fanebladet "Find behandler" til en læge, der ikke længere må kalde sig læge, skriver Politiken onsdag.

I juli sidste år fratog Sundhedsstyrelsen den daværende gigtlæge hans autorisation, fordi han ifølge myndigheden "er til overhængende fare for patienterne".

Det undrer Danske Patienter, der repræsenterer 870.000 patienter:

- Hvis sundhed.dk insisterer på, at hans navn og titel skal stå der på hjemmesiden, skal man også oplyse, at han ikke har ret til at praktisere længere. Alt andet er vildledende for patienterne, siger formand for Danske Patienter Lars Engberg til Politiken.

Danske Patienter mener, at det vil være helt naturligt, at det fremgår på sundhed.dk, så snart en læge har fået frataget sin autorisation. Også Lægeforeningen undrer sig og kalder det "misvisende".

Det er imidlertid ikke en fejl, oplyser Region Hovedstaden, at den tidligere læge fortsat optræder, når gigtplagede borgere i hovedstadsområdet søger speciallægehjælp på sundhed.dk.

Ifølge Else Hjortsø, vicedirektør i Center for Sundhed i Region Hovedstaden, er navnene på hjemmesiden ydere for regionen:

- Læger er selvstændigt erhvervsdrivende, og derfor kan de i princippet – hvis de ikke selv må behandle patienter, eksempelvis fordi de har fået frataget deres autorisation – have ansat en lægevikar, der kører klinikken videre. Derfor står de fortsat på sundhed.dk, da der henvises til deres klinik, siger Else Hjortsø til Politiken.

Direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen oplyser, at det er parterne bag portalen – regioner, kommuner og Sundhedsministeriet – der bestemmer indholdet, som vises.

Politiken har flere gange forgæves forsøgt at få kontakt med den tidligere læge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip