Offentlige investeringer når nye højder

Der blev brugt omkring 43 milliarder kroner på offentlige investeringer sidste år. Til sammenligning blev der brugt 25 milliarder kroner i starten af 1990'erne. 

Finansminister Bjarne Corydon (S) glæder sig over tallene:

- Vi har et meget højt anlægsniveau i dansk økonomi. Alene i 2012 forventes det højeste niveau for offentlige investeringer i 30 år. Det er et resultat af de beslutninger, vi har truffet for at skabe danske arbejdspladser og holde hånden under væksten, siger Bjarne Corydon.

Ud over de offentlige investeringer skal der i de kommende år gennemføres en række meget store infrastrukturprojekter i banenettet, Metro Cityringen og Femern Bælt-forbindelsen, samt markante investeringer på energiområdet, og en særlig klimatilpasningsindsats i kommunerne.

Inkluderes de nævnte investeringer primært i regi af offentlige virksomheder og selskaber, ventes investeringerne at udgøre cirka 55 milliarder kroner i 2012, og stiger yderligere i 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip