Offer fik øre skåret af - fire er dømt

Tre brødre og deres tidligere svoger er af Retten i Odense blevet fundet skyldige i den brutale afstraffelse af en mand, der på Seden Strand blandt andet fik skåret halvdelen af sit øre af.

Hovedmanden i gruppen, den 23-årige Saled Assaf, er mandag blevet idømt fængsel i tre år, skriver fyens.dk.

Offeret blev midt i marts tvunget ind i en bil og derefter kørt til Seden Strand, hvor han blev skåret og stukket flere steder på kroppen.

To af mændene, der har palæstinensisk baggrund, slipper for at blive udvist af Danmark, hvilket anklagemyndigheden ellers havde rejst krav om.

Dog har de fået en såkaldt betinget udvisning - som er et slags gult kort.

Disse to mænd, Alaa og Wajid Assaf, er i øvrigt hver blevet straffet med fængsel i to år og seks måneder. De har taget betænkningstid med hensyn til at anke til Østre Landsret.

- Han har nægtet at have været til stede, siger den enes forsvarer, advokat Jesper Storm Thygesen.

Svogeren, Fadi Zaabalwai på 21 år, har fået den korteste straf, nemlig fængsel i et år. Han har ifølge fyens.dk besluttet at modtage sin dom.

Offeret blev så medtaget af volden og frihedsberøvelsen, at han skal gennemgå yderligere et behandlingsforløb på et center, som bistår ofre for tortur.

Årsagen til forbrydelsen var, at manden var blevet forelsket i brødrenes lillesøster. De to var mødtes hemmeligt, og han ringede til en af storebrødrene for at få accept til forholdet.

Det efterfølgende møde med brødrene og deres svoger udartede ifølge anklagemyndigheden til et mareridt, og han blev efterladt blødende på stranden.

- Det er så afstumpet, som man næsten kan forestille sig, sagde senioranklager Jacob Thaarup ifølge bt.dk under sin procedure forleden.

- Og der er noget næsten ironisk over, at den her sag - som de tiltalte fremlægger det - skulle være en sag om ære. For hvor ærefuldt er det at møde op fire mand mod én og så udsætte ham for det, de har gjort, lød det fra anklageren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip