Offer for gruppevoldtægt begik selvmord efter online-mobning

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

11 år siden

|

10/04/2013

Dagens topnyheder

Familien fortæller nu, at Rehtaeh aldrig kom sig efter hun blev voldtaget af fire drenge i 2011. Hun var dybt deprimeret og var blevet udstødt af sit sociale netværk, skriver CBC.ca.

- Rehtaeh døde i dag, da fire drenge synes det var okay at voldtage hende, og for sjov ødelægge hendes selvværd og omdømme, ved at udbrede billeder fra voldtægten, skrev Rehtaehs mor, Leah Parsons, på Facebook den 7. april.

I november 2011 var Rehtaeh til en mindre fest, hvor hun blev fotograferet, imens hun havde sex med en jævnaldrende.  Et par dage senere meldte Rehthae en gruppevoldtægt, som desværre ikke kunne bevises, da hun ikke omgående havde været til undersøgelse på et sygehus.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I den efterfølgende tid blev Rehtaeh mobbet både på hendes skole, men også på sociale medier. Fotos fra hændelsen begyndte at cirkulere, og hun blev hurtigt udstillet som en pige, der var let på tråden.

Mobningen blev så voldsom, at Rehtaeh og hendes familie følte sig til sidst tvunget til at flytte, da de var blevet udstødt af det lokale samfund.

Siden har Rehtaeh kæmpet med depressioner og svære selvværdsproblemer. I starten af april blev det for meget for Rehtaeh, og hun forsøgte derfor at tage sit eget liv, men det lykkedes dog ikke helt. For hun endte i en respirator, der har holdt hende i live, indtil familien den 7. april besluttede sig for at slukke for den.

Selvom Rehtaeh var 15 år, og derfor mindreårig da billederne blev taget, har politiet ikke kunne stille noget op overfor drengene, der ifølge Rehtaeh Parsons familie, er skyldige i gruppevoldtægt, skriver Huffington Post.

Flere medier påstår nu, at Rehtaeh blev svigtet fra myndighedernes side, og at sagen ikke blev behandlet, som den skulle. The Cronicle Herald skriver blandt andet, at politiet brugte et helt år på at efterforske sagen, men uden resultater.