Offer for politiskud: Systemet er vanvittigt

En 32-årig aarhusiansk politimand er af Retten i Aarhus fredag blevet frikendt for grov vold, efter at han i november 2013 skød tre gange mod René Jørgensen, der i beruset tilstand kørte på en trehjulet, overdækket knallert imod betjenten.

René Jørgensen, der blev ramt af et af skuddene i underbenet føler, at han har mistet tilliden til politiet efter episoden.

- Jeg synes, at det er et fuldstændig vanvittigt system, hvis en betjent kan få lov til at skyde på den måde, som han gjorde uden at blive straffet, siger René Jørgensen umiddelbart efter dommen.

Anklagemyndigheden påstod, at der ikke var nogen god begrundelse for at bruge pistolen. Derfor forlangte senioranklager Line Scharf betjenten idømt fængsel i tre måneder.

"Et katastrofalt fejlskøn", har Line Scharf under sagen betegnet betjentens handling.

Efter skudepisoden kolliderede René Jørgensen med to politivogne. Det viste sig, at han havde en promille på 2,26. René Jørgensen erkender da også, at han selv skal straffes for at have kørt spirituskørsel.

- Selvfølgelig skal jeg have min straf, det vil jeg slet ikke lægge skjul på. Men jeg har mistet tilliden til politiet nu, siger han.

- Hvis jeg ser en spritbilist fremover, vil jeg ikke ringe til politiet. Jeg er bange for, om han eller hun bliver skudt.

Ifølge politibetjenten kørte tuktuk'en med en hastighed på omkring 45 kilometer i timen. René Jørgensen har tidligere hævdet, at han kørte 20 kilometer i timen.

Politiets undersøgelser har senere vist, at tuktuk-knallerten har en topfart på 31 kilometer i timen.

Episoden fandt sted i Ridderstræde i Aarhus 1. november 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip