Officielt: Egyptisk domstol udsætter parlamentsvalg

Den administrative domstol i Egypten udsætter parlamentsvalget, der var planlagt til at starte 21. marts, mens stemmeprocessen skulle være afsluttet i april.

Det siger retskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen kommer, efter at en forfatningsdomstol søndag erklærede, at der var problemer med den nuværende valglov, som stod i vejen for det forestående parlamentsvalg.

Valget ville være det første, siden daværende præsident Mohamed Mursi blev væltet i 2013. Det er endnu uklart, hvor længe valgprocessen vil blive udskudt.

Valgkommissionen besluttede søndag at lægge en ny tidsplan for det valg, som skulle være indledt 21. marts og afsluttet 7. maj.

Det skete efter afgørelsen fra landets forfatningsdomstol, som har fundet fejl i den nuværende valglov. Og de fejl står i vejen for det forestående valg.

Landet har ikke haft et folkevalgt parlament siden 2012, og nu ser det ud til, at de knap 90 millioner mennesker i det fattige nordafrikanske land igen må væbne sig med tålmodighed.

Få timer efter domstolsafgørelsen søndag beordrede den egyptiske præsident, Abdel Fattah el-Sisi, valgloven ændret inden for en måned.

Problemet i den nuværende valglov er paragraffer, der omhandler opdelingen af valgdistrikter.

Flere advokater har påpeget, at loven ikke opdeler distrikterne på en måde, så valgkredsene repræsenteres på en ordentlig måde.

Det kommende egyptiske valg ventes afviklet efter en ny kompleks proces, der skal sikre et repræsentativt parlament.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip