Officielt: Europa League-vinder henter Krohn-Dehli

Fodboldspilleren Michael Krohn-Dehli skifter fra Celta Vigo til Sevilla på en kontrakt, der løber i to år med option på yderligere et år.

Det bekræfter Sevilla på klubbens hjemmeside.

Den spanske klub, der i sidste uge vandt Europa League for andet år i træk, henter danskeren på en fri transfer.

Michael Krohn-Dehli, der fylder 32 år på lørdag, havde kontraktudløb hos Celta efter den netop overståede sæson.

Landsholdsspilleren har været i Celta i tre år. Før det spillede han for Brøndby.

Michael Krohn-Dehli tog som ung til hollandsk fodbold, hvor han var hos Waalwijk, Ajax og Sparta.

Blandt andet på grund af skader fik han aldrig det endelige gennembrud i Holland, og i sommeren 2008 tog han tilbage til Danmark for at spille for Brøndby.

Her havde han personlig succes i nogle år, hvor klubben oftest havde det meget svært, og succesen førte i sommeren 2012 til et skifte til Celta Vigo i Spanien.

I Celta gjorde han det så godt, at adskillige klubber angiveligt stod klar med en kontrakt efter kontraktudløb, og valget faldt altså på Sevilla.

Michael Krohn-Dehli fik i efteråret 2006 debut på Danmarks A-landshold, da han 12 minutter før tid blev skiftet ind i stedet for Dennis Rommedahl i 4-0-sejren ude over Liechtenstein.

Offensivspilleren har spillet 49 A-landskampe og scoret seks mål.

To af målene blev sat ind ved EM i 2012 i Polen og Ukraine, og kort tid efter skiftede Michael Krohn-Dehli fra Brøndby til Celta.

Michael Krohn-Dehli er lige nu samlet med de øvrige spillere på det danske landshold frem mod kampen mod Montenegro 8. juni og EM-kvalifikationskampen mod Serbien 13. juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip