Officielt: Guus Hiddink bliver hollandsk landstræner

Det bliver helt som ventet erfarne Guus Hiddink, der overtager det hollandske fodboldlandshold efter VM i Brasilien.

Hiddink afløser den nuværende chef, Louis van Gaal, der selv har ønsket at træde tilbage, når sommerens store højdepunkt er overstået.

67-årige Guus Hiddink vender dermed tilbage til det prestigefyldte job, som han også havde mellem 1994 og 1998. Her sluttede han med at føre Holland frem til VM-semifinalen i 1998, hvor hollænderne tabte til Brasilien efter straffespark.

- Jeg er beæret over at vende tilbage som træner for det hollandske landshold, siger Hiddink til det hollandske fodboldforbunds hjemmeside.

Hiddinks kontrakt med forbundet løber til og med EM i 2016, og med sig tager han to assistenter, de tidligere topspillere Danny Blind og Ruud van Nistelrooy.

Det er planen, at Blind overtager landsholdet i 2016.

- Vi har et team med meget fodboldviden og erfaring. Det er vidunderligt, at jeg kan være med til at udpege min egen efterfølger, og at generationsskiftet dermed er på plads.

- På den måde er den samme fodboldfilosofi sikret på lang sigt, hvilket kun kan være til gavn for landsholdet, siger Hiddink.

Den succesfulde træner har senest stået i spidsen for den russiske klub Anzhi, som han forlod sidste sommer.

På hans omfattende træner-cv står også klubber som PSV Eindhoven, Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Real Betis og Chelsea.

Han er desuden været landstræner i Sydkorea, Australien, Rusland og Tyrkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip