Officielt: Jonas Dal har sagt farvel i Hobro

Hobro-anfører Mads Justesen bekræfter, at Jonas Dal er færdig som cheftræner i klubben.

Assistenterne Lars Justesen og Michael Kryger overtager midlertidigt ansvaret for træningen.

På et møde i klubben tirsdag eftermiddag sagde Jonas Dal personligt farvel til spillerne i klubben. Det fortæller klubbens anfører Mads Justesen.

- Det var en svær afsked for alle parter, men specielt for Jonas. Det berører ham dybt, og det viser det menneske, han er.

- Han havde svært ved at få sagt de ting, han gerne ville sige til os. Det var ikke de sjoveste ti minutter, jeg har oplevet i mit liv for at være ærlig, siger Mads Justesen til Ritzau.

Fra sommeren 2016 skal Jonas Dal være ny cheftræner i Esbjerg på en kontrakt gældende frem til 31. december 2017.

Både Jonas Dal og Esbjerg har ønsket, at samarbejdet skal træde i kraft ved årsskiftet, men det har Hobro ikke accepteret. Det forventes at kræve en pengesum fra Esbjerg til Hobro.

Udviklingen de seneste dage har skabt stor usikkerhed omkring Jonas Dals fremtid. Dal var i optakten til denne sæson også i spil til trænerposten i FCM.

Det var i FCM, at trænerkarrieren begyndte i 2002, hvor han var ansat i diverse trænerroller i og omkring klubben frem til 2012. Siden februar 2013 har han været ansat i Hobro.

Jonas Dal har som cheftræner skabt store resultater i den lille fodboldklub Hobro, som i første sæson tog Superligaen med storm, men som i denne sæson har haltet efter de øvrige hold.

Jonas Dal førte allerede i 2013/2014-sæsonen Hobro op i Superligaen via en overraskende andenplads i 1. division.

Hobro overraskede endnu mere ved at overleve første sæson i Superligaen trods klubbens status som semiprofessionel.

Hobro blev sidste sæson nummer syv i Superligaen efter flotte sejre over FC København, OB og Brøndby. Sidstnævnte blev slået i alle tre indbyrdes kampe.

Hobro tabte søndag 1-3 ude til FC København og ligger sidst i Superligaen med blot fem point for 12 kampe.

Hobro har seks point op til Viborg og Esbjerg over nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip