Officielt: Lars Søndergaard er ny AaB-træner

Spekulationerne er forbi. Lars Søndergaard bliver ny træner hos fodboldmesteren AaB, når Kent Nielsen stopper efter denne sæson. Det meddeler AaB i en meddelelse til fondsbørsen.

Søndergaard tiltræder efter sommerferien.

- Lars Søndergaard er ansat på en fortløbende aftale, der er uopsigelig indtil 30. juni 2017, skriver AaB.

Lars Søndergaard har i de seneste år været træner i Sønderjyske. Nu overtager han i AaB efter Kent Nielsen, der i sidste sæson førte AaB frem til både mesterskabet og pokaltitlen.

Den nordjyske klub har været på udkig efter en ny træner, efter Kent Nielsen i december gjorde det klart, at han ikke ville fortsætte i klubben.

- Vi har i ansættelsesforløbet af en ny cheftræner været igennem en lang og grundig proces, hvor vi vel indledningsvis havde 15-20 mand på en bruttoliste, siger AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde, i en pressemeddelelse og uddyber:

- Herfra har vi efterfølgende gennemført én eller flere samtaler og test med syv kvalificerede træneremner, og blandt disse navne var Lars Søndergaard den første mand, vi havde samtale med, og i hele forløbet har Lars været blandt vores absolutte topkandidater til jobbet.

Som aktiv spillede Lars Søndergaard 40 officielle kampe for AaB, mens det i efteråret 1997 også blev til otte kampe som midlertidig cheftræner.

Efter AaB-tiden blev det til hele ni år i østrigsk fodbold, hvor nordjyden stod i spidsen for topklubberne FC Red Bull Salzburg, FK Austria Wien, Grazer AK og FC Wacker Innsbruck.

I 2009 vendte Lars Søndergaard retur til Danmark og cheftrænerjobbet i Viborg, fra hvilket han blev fyret, inden han tiltrådte i Sønderjyske i sommeren 2011.

Her førte han klubben frem til sjettepladsen i Superligaen i første forsøg, og han har formået at holde klubben i landets bedste række, selv om eksperter sæson efter sæson har spået klubben nedrykning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip