Officielt: Norsk skistjerne tiltalt for spirituskørsel

Den norske langrendsløber Petter Northug, som er et af Norges største sportsnavne, er tiltalt for en række lovbrud i trafikken - blandt andet promillekørsel, hensynsløs kørsel og for at have forladt sin kvæstede kammerat i bilen efter ulykken, der fandt sted i maj.

Det kom frem tirsdag, beretter det norske nyhedsbureau NTB.

Northug havde en promille på 1,65, da han kørte fra sin bolig med en kammerat som medpassager. Turen endte i autoværnet. Northug kørte angiveligt 83 km/t på en vej, hvor der maksimalt må køres 40 km/t.

I tiltalen står der også, at Northug ved tre lejligheder har givet falsk vidneforklaring til politiet, skriver NTB.

Den dobbelte OL-guldvinder fra 2010 indrømmede kort efter episoden, at han sad bag rattet i en bil, der blev smadret i Trondheim. I samme åndedrag sagde Northug, at han var påvirket af alkohol, da ulykken indtraf.

- Jeg vil på det dybeste beklage det, der er sket. Jeg er meget ulykkelig nu og vældig skuffet over det, jeg har gjort, sagde Northug i en pressemeddelelse.

Northug har tidligere udtalt, at han er klar til at tage sin straf. Han har i en årrække været et af Norges største idrætsnavne, og der var store forventninger til ham ved vinter-OL i Sotji i februar. Her skuffede Northug dog, for han fandt aldrig formen og vandt ikke en eneste medalje.

Det forventes, at Northug får en ubetinget dom. Han kan miste kørekortet for altid, lyder vurderingen.

Nordmandens manager siger til NTB, at Northug godtager statsadvokatens anmodning om at køre sagen som en tilståelsessag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip