Officielt: Poul-Erik Høyer er IOC-medlem

Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer er som ventet avanceret til medlem af den internationale olympiske komité (IOC).

Fredag formiddag dansk tid blev danskeren godkendt af de øvrige IOC-medlemmer på komitéens kongres i forbindelse med vinter-OL i Sotji.

76 stemte for Poul-Erik Høyer, mens 12 var imod.

Efter valget indtog danskeren podiet og aflagde den olympiske ed, som traditionerne foreskriver.

Med Høyers indtræden i forsamlingen har IOC for første gang to danske medlemmer. I forvejen er kronprins Frederik dansk repræsentant i komitéen.

- Det er stort. Det er vigtigt for badminton at blive repræsenteret i IOC, og samtidig synes jeg, det er fantastisk, at der er to danske medlemmer, sagde Poul-Erik Høyer torsdag ved udsigten til at blive valgt.

Poul-Erik Høyer vandt guld ved OL i Atlanta i 1996 og har efter sin aktive badmintonkarriere gjort karriere i international sportspolitik.

I 2010 blev han valgt som præsident for Badminton Europe, og sidste år skiftede han posten som chef for europæisk badminton ud med præsidentjobbet i det internationale forbund.

Med sin nye status som IOC-medlem får den 48-årige dansker rig mulighed for at tale badmintons sag i OL-sammenhæng, hvor sporten har været under lup siden skandalerne ved legene i London i 2012.

Her blev fire asiatiske damedoubler smidt ud af turneringen, fordi de angiveligt forsøgte at tabe med vilje for at opnå mere fordelagtige modstandere senere i turneringen.

Høyer har som chef for international badminton haft som mærkesag, at badminton skal forblive OL-sportsgren.

Hans siger, at hans primære opgave bliver at understøtte de olympiske værdier.

- Det andet er at se, hvordan jeg kan være gavnlig for badminton, uden at det ensidigt skal være at varetage den sports interesser. Men selvfølgelig vil jeg arbejde for, at badminton kan blive som en del af programmet ved sommer-OL, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip