Officielt: Thomas Thune Andersen ny formand i Dong

Thomas Thune Andersen bliver ny bestyrelsesformand i Dong Energy.

Det bekræfter energiselskabet til fondsbørsen.

- Thomas Thune Andersen har mange års erfaring fra energisektoren og sidder i dag i bestyrelsen i en række internationale virksomheder, der beskæftiger sig med energi, logistik og distribution, skriver selskabet i meddelelsen.

Erhvervsmanden tiltræder imidlertid ikke formandsposten, når Dong holder generalforsamling onsdag. Han er nemlig stadig bestyrelsesmedlem i energiselskabet Scottish & Southern Energy (SSE), der producerer el og naturgas i Storbritannien og Irland.

- Idet SSE og DONG Energy har et partnerskab inden for vindenergi, skal Thomas Thune Andersen udtræde af SSE's bestyrelse, før han kan vælges som formand for DONG Energy, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Thomas Thune Andersen kan først udtræde af SSE's bestyrelse, når det britiske energiselskab holder generalforsamling den 17. juli. Derfor kan han først sætte sig i formandsstolen i Dong til sommer efter en ekstraordinær generalforsamling.

- Fra mine mange forskellige opgaver i energisektoren oplever jeg, at DONG Energy nyder respekt og er en væsentlig faktor i industrien.

- Jeg glæder mig til at tage fat til sommer, så vi i fællesskab kan udnytte virksomhedens muligheder og potentiale, siger Thomas Thune Andersen i en skriftlig udtalelse.

Indtil Thune kan tiltræde, bliver nuværende bestyrelsesmedlem Benny D. Loft valgt som formand på den ordinære generalforsamling onsdag. Han blev valgt som medlem af Dongs bestyrelse sidste år og er desuden finansdirektør i enzymvirksomheden Novozymes.

58-årige Thomas Thune Andersen forlod i 2009 sin position som topchef for Maersk Oil, efter at han i 32 år havde arbejdet i det lyseblå konglomerat, A.P. Møller - Mærsk.

Siden sin afsked med den danske rederigigant har Thomas Thune Andersen siddet i en række forskellige bestyrelser i udlandet, hvor han altså i øjeblikket blandt andet sidder i bestyrelsen hos Scottish and Southern Energy.

Thomas Thune Andersen vil afløse Fritz Schur, der efter ni år siger farvel som formand for Dongs bestyrelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip