Officielt: Wieghorst bliver ny AGF-træner

Superliga-nedrykkerne fra AGF får et prominent navn på trænerbænken.

Den tidligere FC Nordsjælland-træner samt danske U21-landstræner Morten Wieghorst er fredag blevet præsenteret som Aarhus-klubbens nye cheftræner.

Kontrakten gælder for tre år, og første målsætning for 43-årige Wieghorst er at få AGF tilbage i Superligaen i første forsøg.

Wieghorst overtager jobbet fra Jesper Fredberg, der i foråret ikke formåede at holde AGF i landets bedste fodboldrække. Fredberg overtog cheftrænerposten efter fyrede Peter Sørensen i slutningen af februar.

For Wieghorst er der tale om noget af et sceneskifte. Wieghorsts seneste job var nemlig som trænerassistent for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea.

Det job havde Wieghorst i næsten et år, indtil Laudrup i begyndelsen af februar i år blev fyret i Swansea, som også sagde farvel til Wieghorst i samme ombæring.

Som FC Nordsjælland-træner havde Wieghorst pæn succes fra 2006 til 2011. Højdepunkterne var pokaltitlerne i 2010 og 2011. Fra 2011 til 2013 var han U21-landstræner, inden Laudrup hentede ham til den walisiske klub.

På det seneste er Wieghorst sammen med Laudrup blevet sat i forbindelse med den skotske mesterklub Celtic, der mangler en manager. Wieghorst er et kendt navn i Glasgow-klubben, som han spillede for fra 1995 til 2002.

I sin aktive karriere blev Wieghorst noteret for 30 A-landskampe og tre mål. Han var med i tre kampe for Danmark ved VM-slutrunden i 1998.

AGF sluttede sæsonen 2013/14 som nummer 11 og næstsidst i Superligaen med kun 32 point for 33 kampe. Det var AGF's tredje nedrykning fra Superligaen på otte år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip