Officielt: Wilbeks afløser er Gudmundur Gudmundsson

Det blev som ventet den erfarne islænding Gudmundur Gudmundsson, der mandag blev præsenteret som ny landstræner for herrehåndboldlandsholdet på et pressemøde i Brøndby.

Kontrakten træder i kraft 1. juli 2014 og gælder i tre år.

Den nuværende Rhein-Neckar Löwen-træner afløser Ulrik Wilbek, hvis sidste store opgave bliver hjemmebane-EM i januar.

52-årige Gudmundsson har en fortid i dansk håndbold, da han en overgang stod i spidsen for GOG, men måtte stoppe, da den sydfynske klub gik konkurs i foråret 2010.

Han har også i en kortere periode været sportschef for AG København, inden han rykkede videre til tyske Rhein-Neckar Löwen.

Gudmundur Gudmundsson nyder heltestatus i sit hjemland, efter at han som landstræner førte Island frem til OL-sølv i Beijing i 2008.

Dansk Håndbold Forbunds (DHF) generalsekretær, Morten Stig Christensen, er sikker på, at han og de øvrige ansvarlige har fundet den rette mand til jobbet.

- Både i sit virke som klubtræner og som træner for det islandske landshold har Gudmundur Gudmundsson udvist en professionalisme og udstrålet en vinderkultur, der helt sikkert vil blive et stort aktiv ikke alene for det danske herrelandshold, men for dansk håndbold i almindelighed.

- Gudmundur er flittig, grundig og dedikeret i sin faglige tilgang, han har et omfattende kendskab til dansk håndbold og dansk kultur, og han besidder samtidig den ikke ubetydelige personlige styrke, der vil gøre ham i stand til at overtage jobbet efter den institution i dansk håndbold, som Ulrik Wilbek jo unægtelig er, siger Morten Stig Christensen.

Danmarks nye landstræner glæder sig til at overtage efter Wilbek.

- Danmark har et af de stærkeste herrelandshold i verden, og det vil være en fantastisk faglig udfordring at skulle arbejde med disse dygtige spillere.

- Naturligvis er det en stor udfordring at skulle efterfølge Ulrik Wilbek, men for mig gør det blot jobbet endnu mere spændende og attraktivt, siger Gudmundur Gudmundsson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip