Ofre for Germanwings-styrt mindes ved stor ceremoni

Skrevet af admin

17/04/2015

Dagens topnyheder

En række prominente personer har meldt deres ankomst, når der fredag middag afholdes en storstilet højtidelighed for at mindes ofrene for sidste måneds flystyrt i de franske alper.

Ceremonien finder sted i domkirken i Köln i det vestlige Tyskland - den region hvor mange af ofrene kom fra.

Overalt i Tyskland vil flagene vaje på halvt til ære for de 150 personer, der var om bord på flyet, da andenpiloten efter alt at dømme med vilje styrede flyet mod en bjergvæg og dermed tog 149 andre med sig i døden.

Fredag formiddag ser alt ud til at være klar. Udenfor kirken hænger et stort hvidt flag med et sort kors, mens 150 lys står klar foran alteret - ét for hver af de dræbte.

Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den tyske præsident, Joachim Gauck, ventes at dukke op.

Det samme gør den spanske indenrigsminister, Jorge Fernandez Diaz, og den franske transportminister, Alain Vidalies.

Det tyske luftfartsselskab Lufthansa, der ejer lavprisselskabet Germanwings, hvorfra det forulykkede fly kom, vil også være repræsenteret i form af topchefen Carsten Spohr.

I alt ventes 1500 personer at deltage, herunder 500 pårørende til de døde.

Halvdelen af de ombordværende på Germanwings-flyet var tyske statsborgere, mens 50 var spaniere. Flere af passagererne havde dobbelt statsborgerskab, så nogle tæller blandt omkomne i to lande.

Sørgende og andre interesserede, der ikke kan klemme sig ind i den ellers enorme Kölnerdom, vil kunne følge højtideligheden på storskærme uden for bygningen, ligesom begivenheden vil blive sendt på nationalt tv.

/ritzau/AFP