Også præsidenter kan flyve økonomiklasse

Joko Widodo har længe haft et omdømme som en mand, der forstår folket, og som har let ved at blande sig med almindelige mennesker.

Han har en fortid som borgmester i byen Solo og guvernør i hovedstadsregionen Jakarta. Men det var dengang.

Han vandt tidligere i år præsidentvalget og er nu præsident for 250 millioner indonesere og en af verdenslederne.

Men han har tilsyneladende ikke glemt at mingle med almindelige mennesker, selv om han er blevet præsident for verdens største muslimske land.

Avisen Jakarta Post skriver, at han har bevæget sig ind i et område, der ellers regnes for stort set ukendt terræn for verdensledere, nemlig de internationale flyselskabers kabiner for passagerer, der flyver økonomiklasse.

Avisen skriver, at han for nylig fløj til Singapore fra Jakarta sammen med sin kone. Parret fløj økonomiklasse, og han betale selv billetterne, mens staten betalte for det ledsagende hold af sikkerhedsvagter.

Præsidenten, der i daglig tale kaldes Jokowi, og hans kone skulle være sammen med parrets søn, der fik sin eksamen på en skole i Singapore.

I Singapore har lokale medier vist præsidenten på selfies sammen med elever fra sønnens skole.

En præsident på økonomiklasse er ikke hverdagskost i Indonesien, som i årtier været plaget af korruption i statsadministrationen og også i andre led af samfundet.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip