Også Vestager siger nej til dagpengeændringer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviste søndag Enhedslisten og SF, der vil ændre på den omdiskuterede dagpengereform i forbindelse med efterårets forhandlinger om finansloven.

Tirsdag bakker De Radikales leder, Margrethe Vestager, ikke overraskende op om statsministerens melding.

- På dette område kan jeg fuldt ud tilslutte mig det, statsministeren har sagt, siger Margrethe Vestager i forbindelse med partiets sommergruppemøde tirsdag.

De Radikale stemte - i modsætning til Socialdemokraterne - for dagpengereformen i sin tid, da den blev aftalt af den tidligere VK-regering med opbakning fra Dansk Folkeparti.

Efter valget har Socialdemokraterne også stillet sig bag reformen, som i første omgang blev udskudt to gange og først gennemført i 2013.

Det første år faldt mere end 30.000 borgere ud af dagpengesystemet, mens AK-Samvirke har vurderet, at yderligere 14.000 mister retten til dagpenge i 2014.

Reformen af dagpengene betød en halvering af dagpengeperioden fra fire til to år, ligesom genoptjeningsperioden gik fra 26 uger til 52 uger.

Regeringen har dog siden gennemført flere tiltag for at afbøde konsekvenserne af reformen, men ifølge kritikerne har det langt fra været nok.

Margrethe Vestager lægger dog ikke op til, at der skal tages yderligere initiativer.

- Uanset, hvad tallet er, så er det klart, at der er nogle mennesker, som er i en vanskelig situation, siger Margrethe Vestager, som dog ser løsningen et andet sted end i dagpengereglerne:

- Vi vil gerne sørge for, at man får et arbejde. Derfor er vi meget glade for beskæftigelsesreformen, for den skal gøre det, som for os er det mest afgørende. Nemlig at folk finder et arbejde, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip