Oktober sætter rekord i år med konkurser

De fleste danske selskaber er i forholdsvis god stand, og antallet af konkurser fortsætter med at falde. Men selv om 504 konkurser sætter rekord i 2014, er niveauet dog 6,3 procent lavere end oktober sidste år, hvor der var 538 konkurser.

Det viser tal fra analysebureauet Experian. Og 12-måneders gennemsnittet på 350 konkurser ligger en del lavere i forhold til niveauet for tre år siden, hvor gennemsnittet var 479. Til sammenligning var gennemsnittet i 2006 dog 269 konkursramte selskaber.

- Det viser, at faren langt fra er drevet over. Det er ikke kun mindre virksomheder, der drejer nøglen om, men også etablerede selskaber, siger Frank Papsø, der er nordisk direktør for strategi og forretningsudvikling i Experian.

- Alene de seks største konkurser i oktober medvirkede til, at 319 personer mistede deres job, siger direktøren.

Det er ikke usædvanligt, at læsset tipper i oktober. For det er den måned, hvor der historisk er mange konkurser.

- Langt de fleste er af teknisk karakter, da en del ikke har fået afleveret regnskab til tiden. Kreditorerne får nu øje på, at selskaberne er under tvangsopløsning og indgiver en konkursbegæring, siger Frank Papsø.

Oktober var især en hård nyser for nordjyderne, der måtte vinke farvel til dobbelt så mange - i alt 38 selskaber - selskaber som i oktober sidste år.

I Midt- og Vestjylland gik 26 selskaber konkurs, hvilket er et fald på over 23 procent, mens 52 drejede nøglen om i Østjylland - et fald på lidt over en femtedel.

Hovedstaden stod for 266 konkurser i oktober i år mod 290 i samme måned sidste år, viser tallene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip