OL-chef forsvarer fanebærer: Wozniacki er den største

Den danske Chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, forsvarer valget af Caroline Wozniacki som fanebærer ved OL i Rio senere på året. Et valg, der har været udsat for kritik.

- Valget faldt på Caroline, fordi hun er en international repræsentant for Danmark. Hun er det største danske sportsnavn nogensinde. Vi synes, hun matcher de ambitioner, vi har for Danmark i 2016, siger Rodtwitt til Ekstra Bladet.

Riffelskytten Stine Nielsen, der bar den danske fane ved European Games i Baku sidste år, ytrede tidligere torsdag, at hun mente, at valget burde falde på en atlet, der tidligere har vundet OL-medalje.

Rodtwitt respekterer skyttens holdning, og pointerer, at mange danske atleter har gjort sig fortjent til rollen som fanebærer.

- Jeg vil blot anerkende, at der på Danmarks kommende OL-hold heldigvis er en lang række fantastiske atleter, der gør det enestående.

- Kunne vi, havde vi valgt 10 fanebærere, men vi har valgt Caroline. Det er ikke en underkendelse af de andre, men anerkendelse af Caroline, siger han.

Også Team Danmark-direktør Lone Hansen bakker valget af Wozniacki op, og kalder det "et godt valg".

- Hun er en fremragende ambassadør for Danmark i sit internationale virke, og hun har altid en virkelig positiv indstilling til at være en del af OL-setuppet og at omgås de andre danske atleter, siger Lone Hansen, siger Lone Hansen til DR.

/ritzau/

 

Dagens Gossip